Filet z kurczaka pod pierzynką pesto oraz serka Mozzarella.;)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • ser mozarella

    1 opakowanie
  • pesto

  • sól

  • pieprz

  • czosnek granulowany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Sposób wykonania ; filet płuczemy ,osuszamy kroimy na 4 kotleciki,każdy lekko rozbić natrzeć solą i pieprzem,oprószyć czosnkiem granulowanym i odstawić na 15 min Filety obsmażyć z obydwu stron na patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor .Następnie każdy filecik posmarować pesto i nałożyć plasterki sera mozzarella .Włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia i przypieczenia sera .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 26.01.2017 00:21
Dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat