FILET Z KURCZAKA POD PIECZARKOWĄ PIERZYNKĄ

FILET Z KURCZAKA POD PIECZARKOWĄ PIERZYNKĄ

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • mąka

    3 lyzki
  • mleko

    0,5 szkl
  • smalec

    0,5 kostki
  • sól, pieprz

  • pieczarki

    0,5 kg
  • tłuszcz do smażenia

  • sól, pieprz

  • ziemniaki

    1 kg
  • kapusta biała

    0,5 główki
  • marchew

    2 szt
  • por

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula biała

    0,5 szt
  • cebula czerwona

    0,5 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sól, pieprz

  • cukier

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlać mleko,jajko i przyprawy wszystko razem wymieszać. Każdego fileta przekroić wzdłuż na pół(nie rozbijać jest wtedy soczysty),włożyć do jajka i odstawić na 30 min. W tym czasie obrać pieczarki pokroić w plasterki dodać przyprawy i podsmażyć na tłuszczu-odstawić na bok.Kapustę poszatkować,marchew ,pietruszkę,jabłko oskrobać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Por cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać wszystkie przyprawy -wymieszać.Filety usmażyć na smalcu na złocisty kolor. Ziemniaki obrać i ugotować w małej ilości wody.Wykładamy na talerz mięsko,ziemniaki, surówkę z kapusty.Na wierzch mięsa włożyć smażone pieczarki.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 21.01.2014 12:45
smaczne na obiadek:)
dodi 21.01.2014 10:02
fajne danie
Monia 21.01.2014 09:37
Świetnie i zdrowo wygląda :)
patryska76 21.01.2014 09:32
Pyszny i pożywny obiad ;-)
gosia56 21.01.2014 09:00
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat