Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILET Z KURCZAKA POD PIECZARKOWĄ PIERZYNKĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka 3 lyzki
mleko 0,5 szkl
smalec 0,5 kostki
sól, pieprz
pieczarki 0,5 kg
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
ziemniaki 1 kg
kapusta biała 0,5 główki
marchew 2 szt
por 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 0,5 szt
cebula czerwona 0,5 szt
jabłko 1 szt
sól, pieprz
cukier 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: FILET Z KURCZAKA POD PIECZARKOWĄ PIERZYNKĄ

Do miseczki wlać mleko,jajko i przyprawy wszystko razem wymieszać. Każdego fileta przekroić wzdłuż na pół(nie rozbijać jest wtedy soczysty),włożyć do jajka i odstawić na 30 min. W tym czasie obrać pieczarki pokroić w plasterki dodać przyprawy i podsmażyć na tłuszczu-odstawić na bok.Kapustę poszatkować,marchew ,pietruszkę,jabłko oskrobać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Por cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać wszystkie przyprawy -wymieszać.Filety usmażyć na smalcu na złocisty kolor. Ziemniaki obrać i ugotować w małej ilości wody.Wykładamy na talerz mięsko,ziemniaki, surówkę z kapusty.Na wierzch mięsa włożyć smażone pieczarki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.01.2014 12:45
smaczne na obiadek:)
dodi 21.01.2014 10:02
fajne danie
Monia 21.01.2014 09:37
Świetnie i zdrowo wygląda :)
patryska76 21.01.2014 09:32
Pyszny i pożywny obiad ;-)
gosia56 21.01.2014 09:00
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak