Filet z kurczaka po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1
  • jajko

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z piersi kurczaka nie rozbijamy. Jajo roztrzepujemy wraz z solą, pieprzem i ziołami. Filet obtaczamy w jajku i dodatkowo posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Następnie obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanej oliwie, aż z obu stron się zrumienić. Podawać z frytkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 23.09.2011 20:04
ładna panierka
MAR3STA 10.04.2011 22:51
ekstra filecik;)
patusia 07.04.2011 00:42
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat