Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka nadziewany zieloną soczewicą, mozzarellą, orzechami i słonecznikiem
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut, osączamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, orzechy łamiemy na mniejsze kawałki, dodajemy do sera. Do orzechów wrzucamy słonecznik i ugotowaną soczewicę, wszystko dokładnie mieszamy. Filety myjemy, osuszamy, w każdym nacinamy kieszonkę (ale nie docinamy do końca) i nadziewamy przygotowanym farszem każdy filet, spinamy wykałaczkami. Gotowe mięso przekładamy do torebki do pieczenia, posypujemy solą i czosnkiem (według uznania). Następnie na przyprawione filety ścieramy odłożony ser i orzechy, na końcu posypujemy je odłożonym słonecznikiem. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 190 st. C przez około 60 minut (przez pierwsze 45 minut piekłam bez termoobiegu a następnie z termoobiegiem, aby filety się przyrumieniły). Gotowe mięso kroimy na dowolne porcje.