Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
sól, pieprz, chilli do smaku
olej do smażenia
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka na ostro

Mięso myjemy, delikatnie osuszamy. Nacieramy solą ,pieprzem i chilli. Panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 17.11.2013 20:54
lubię odrobinę ostrości, a nawet większą odrobinę , datego moje potrawy są czesto pikantne;p
iwi 17.11.2013 19:55
Smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak