Filet z kurczaka na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 sztuki
  • sól, pieprz, chilli

    do smaku
  • olej do smażenia

  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, delikatnie osuszamy. Nacieramy solą ,pieprzem i chilli. Panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mic 17.11.2013 20:54
lubię odrobinę ostrości, a nawet większą odrobinę , datego moje potrawy są czesto pikantne;p
iwi 17.11.2013 19:55
Smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat