Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka duszony w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
cebula 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 3 szt
ketchup 5 łyzek
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka duszony w warzywach

Filety natrzeć solą, oprószyć pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Marchew, pietruszkę i cebulę drobno pokroić. Na dno rondla wlać 3 łyżki oleju, włożyć połowę warzyw, posypać natką pietruszki, ułożyć filety, polać ketchupem, dodać resztę warzyw. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.08.2013 18:31
Pysznie i zdrowo.
Motorek 23.03.2012 09:02
pycha
Iwona51
Iwona51 02.01.2012 10:45
pycha
mirosława4 25.05.2011 13:05
pyszności
iwa643 02.03.2011 07:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak