Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kurczaka duszony w sosie chrzanowym

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chrzan 4-5 łyżeczek
masło 2 łyżki
mleko 1 szkl
śmietana 1 szkl
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z kurczaka podwójny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka duszony w sosie chrzanowym

Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy z obu stron na złoto. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy mąkę, smażymy na złoty kolor. Do mąki dodajemy śmietanę, mleko i chrzan. Mieszamy dodajemy mięso i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 14.01.2014 16:32
pyszne mięsko)))
nogawkuchni 13.01.2014 13:14
Ciekawa propozycja na obiad,na pewno by mi posmakowało,zdecydowanie moje smaki,pyszne mięso o wyrazistym smaku.
dada 13.01.2014 11:02
super smaczne :-)
Megg 13.01.2014 09:35
super smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak