Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
Papryka słodka mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka

Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy. Kroimy na mniejsze części. Młotkiem kuchennym rozbijamy aby były płaskie. Przyprawiamy kucharkiem, papryką słodką, przyprawą do kurczaka. W osobnych talerzach przygotowujemy jajko (wymieszane) i mąkę z bułką tarką. Rozbite, przyprawione filety obtaczamy najpierw w jajku potem w mieszance bułki tartej i mąki. Smażymy na rozgrzanej patelni, na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.12.2014 09:57
smaczne mięsko
gibli 28.05.2014 08:28
smaczny filecik)
IwonaDD 11.02.2014 11:28
pięknie zarumieniony
babajaga1969 09.02.2014 14:13
taki tradycyjny zawsze smakuje
Anna20 09.02.2014 13:53
smaczne, bardzo lubię :)
Magula 09.02.2014 09:17
tradycyjny kotlecik, czesto takie robie
Megg 09.02.2014 01:56
bardzo lubię takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak