Filet z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy. Kroimy na mniejsze części. Młotkiem kuchennym rozbijamy aby były płaskie. Przyprawiamy kucharkiem, papryką słodką, przyprawą do kurczaka. W osobnych talerzach przygotowujemy jajko (wymieszane) i mąkę z bułką tarką. Rozbite, przyprawione filety obtaczamy najpierw w jajku potem w mieszance bułki tartej i mąki. Smażymy na rozgrzanej patelni, na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 15.12.2014 09:57
smaczne mięsko
gibli 28.05.2014 08:28
smaczny filecik)
IwonaDD 11.02.2014 11:28
pięknie zarumieniony
babajaga1969 09.02.2014 14:13
taki tradycyjny zawsze smakuje
Anna20 09.02.2014 13:53
smaczne, bardzo lubię :)
Magula 09.02.2014 09:17
tradycyjny kotlecik, czesto takie robie
Megg 09.02.2014 01:56
bardzo lubię takie mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat