Filet z karpia w boczku i piwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • marchew

    400 gram
  • seler

    200 gram
  • piwo ciemne

    150 ml
  • bulion

    150 ml
  • rodzynki

    100 gram
  • płatki migdałowe

    100 gram
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • cytrynka

  • boczek wędzony

    8 plastry
  • karp

    2 filet
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z karpia skropić cytryną,oprószyć solą i pieprzę.Cebulę,marchew i seler pokroić w drobną kostkę.Na oleju zeszklić cebulę,dodać marchew,seler,podlać bulionem i piwem,dodać liść laurowy,dusić 15min.pod przykryciem.
Kawałki karpia owinąć w cienki plaster boczku i usmażyć.
Usmażonego karpia wyjąć a na tym samym tłuszczu lekko podsmażyć migdały.Migdały i rodzynki dodać do jarzyny,doprawić sól i pieprz,zagęścić mąką.Dodać kawałki usmażonego karpia i całość dusić jeszcze ok.5min.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (56)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 30.01.2014 11:29
dla mnie też nowość - nie tylko ryba z piwą, ale i z boczkiem
pacpaw 15.01.2014 22:23
ryba z piwem dla mnie nowość
IwonaKa 08.01.2014 00:33
mam trochę zamrozonego karpia,muszę wykorzystać ten przepis,bardzo ciekawy
Krystyna32 26.12.2013 10:38
lubię karpia
Mati13 29.11.2013 13:18
malowniczo wygląda
gosia56 23.11.2013 09:59
pyszne połączenie
alaaa 07.11.2013 20:08
ciekawe połączenie, coś innego
Mati13 01.11.2013 07:49
bardzo ciekawe, warto spróbować
Iwusia 18.10.2013 23:39
bardzo podoba mi się przepis na karpia
mirosława4 11.09.2013 14:56
ciekawy przepis na pyszną rybkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat