Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kalarepką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podójny
kalarepka młoda 1 sztuka
koperek mały pęczek
przyprawa gyros
ser żółty 2 łyżki startego
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Tak przygotowane mięso idealnie pasuje do młodych ziemniaków. Taki zestaw stanowi pyszny, letni obiadek! POLECAM.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kalarepką

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowany filet dzielimy na dwie części i oprószamy przyprawami. W każdej części nacinamy kieszeń i także oprószamy przyprawą do kurczaka. Mięso pozostawiamy na około 1 godzinę w chłodzie.
Krok 1 - Filet z kalarepką foto
2
Między czasie kalarepkę obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Po odcedzeniu pozostawiamy do przestygnięcia.
Krok 2 - Filet z kalarepką foto
3
Koperek siekamy.
Do przestudzonej kalarepki dodajemy połowę koperku oraz ser. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Filet z kalarepką foto
4
Gotowym nadzieniem napełniamy kieszenie filetów.
Krok 4 - Filet z kalarepką foto
5
Kieszenie zamykamy. Można pomóc sobie spinając mięso wykałaczkami.
Całość polewamy oliwą i oprószamy pozostałym koperkiem.
Tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy do miękkości.
Upieczone mięso kroimy w plastry i podajemy na ciepło.
Krok 5 - Filet z kalarepką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.05.2015 07:18
super pomysł, bardzo smacznie
gusia1000 30.01.2015 00:34
Pomysłowo, oryginalnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak