Filet z kalarepką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podójny
  • kalarepka młoda

    1 sztuka
  • koperek

    mały pęczek
  • przyprawa gyros

  • ser żółty

    2 łyżki startego
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z kalarepką foto
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowany filet dzielimy na dwie części i oprószamy przyprawami. W każdej części nacinamy kieszeń i także oprószamy przyprawą do kurczaka. Mięso pozostawiamy na około 1 godzinę w chłodzie.
Krok 2 - Filet z kalarepką foto
Między czasie kalarepkę obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Po odcedzeniu pozostawiamy do przestygnięcia.
Krok 3 - Filet z kalarepką foto
Koperek siekamy.
Do przestudzonej kalarepki dodajemy połowę koperku oraz ser. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Filet z kalarepką foto
Gotowym nadzieniem napełniamy kieszenie filetów.
Krok 5 - Filet z kalarepką foto
Kieszenie zamykamy. Można pomóc sobie spinając mięso wykałaczkami.
Całość polewamy oliwą i oprószamy pozostałym koperkiem.
Tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy do miękkości.
Upieczone mięso kroimy w plastry i podajemy na ciepło.
Jadwiga/Jaga85
Tak przygotowane mięso idealnie pasuje do młodych ziemniaków. Taki zestaw stanowi pyszny, letni obiadek! POLECAM.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 27.05.2015 07:18
super pomysł, bardzo smacznie
gusia1000 30.01.2015 00:34
Pomysłowo, oryginalnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat