Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z pieczarkami z tymiankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
pieczarki 250 gram
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia 2 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 3 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
śmietana 30% 100 ml
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z pieczarkami z tymiankiem

Umyj filet, pokrój w sznycle ok 1 cm grubości. Natrzyj delikatnie solą. Zrumień na oleju. Dodaj imbir. Wlej wino, dodaj liść laurowy i duś. Dodaj pokrojone pieczarki na ćwiartki. Dodaj świeży tymianek lub suszony. Pod koniec gotowania dolej śmietanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 02.06.2016 19:01
Ciekawy pomysł :)
Bernadeta1 02.06.2016 18:29
smaczny obiadek
mirosława4 02.06.2016 18:12
smaczne i pożywne danie
marzut 02.06.2016 16:24
Super przepis
Mama niejadka 02.06.2016 15:52
Pyszny obiadek
Motorek 02.06.2016 15:02
smaczne danie
halina17 02.06.2016 14:42
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak