Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z Indyka z patelnii grillowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 300 gram
jajko 1 sztuka
mąka 0.5 szklanki
olej do smażenia 1 łyżka
przyprawy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z Indyka z patelnii grillowej

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze plastry.
Krok 1 - Filet z Indyka z patelnii grillowej foto
2
Każdy kawałek obsypujemy przyprawą : czubryca czerwona.
Krok 2 - Filet z Indyka z patelnii grillowej foto
3
Przygotowujemy składniki do panierki: jajko oraz mąkę.
Krok 3 - Filet z Indyka z patelnii grillowej foto
4
Filety umieszczamy najpierw w mące , potem jajku.
Krok 4 - Filet z Indyka z patelnii grillowej foto
5
O panierowany filet umieszczamy na patelni grillowej- z rozgrzanym olejem.
Krok 5 - Filet z Indyka z patelnii grillowej foto
6
Fileta grillujemy z 2 stron. Podajemy z ulubioną sałatką i innymi dodatkami. Smacznego:)
Krok 6 - Filet z Indyka z patelnii grillowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 18.07.2014 07:44
Zjadłabym ze smakiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak