Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z indyka z marynowaną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki 4 szt
cebula szt
ziele angielskie trochę
Liść laurowy suszony Prymat trochę
papryczka chilli do smaku
ocet 300 ml
woda 2 l
cukier 5 dag
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: filet z indyka z marynowaną papryką

paprykę oczyść i przełóż do słoików.,dodaj posiekaną w piórka cebulę,włóż także ziele angielskie i liść laurowy. zalej słoiczki wodą zagotowaną z octem,cukrem oraz odrobiną oleju.Słoiczki pasteryzuj przez 20 minut. pierś indyczą pokrój i oprósz solą i pieprzem. usmaż na złoty kolor.oprósz papryczką chilli i podawaj z marynowaną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 20.12.2011 18:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak