Filet z indyka w wieprzowinie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    0,5 kg
  • karkówka

    0,5 kg
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • cebula

    1 szt
  • smalec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe mielimy w maszynce do mielenia razem z cebulą. Doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem. Filet z indyka rozklepujemy cienko. Dodajemy mięso mielone i tworzymy roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy smalec i pieczemy ok godzinę w 180st

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 04.01.2016 16:11
smacznie zrobione mięsko do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat