Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w wieprzowinie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
karkówka 0,5 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
cebula 1 szt
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w wieprzowinie

Mięso wieprzowe mielimy w maszynce do mielenia razem z cebulą. Doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem. Filet z indyka rozklepujemy cienko. Dodajemy mięso mielone i tworzymy roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy smalec i pieczemy ok godzinę w 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.01.2016 16:11
smacznie zrobione mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak