Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w sherry

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
cebula 2 szt
sherry 0,5 szklanki
oliwa 3 łyżki
śliwki suszone 10 dag
mąka 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w sherry

Śliwki namoczyć w letniej wodzie na około pół godziny. Na rozgrzanym maśle podrumienić cebulkę pokrojoną w piórka. Mięso pokroić na porcje, rozbić tłuczkiem, oprószyć sola i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na oliwie. Do rondelka włożyć połowę podsmażonej cebuli, na cebulę położyć zrumienione mięso, przykryć resztą cebuli. Wrzucić śliwki razem z wodą, zapiec w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach. Kilka minut przed końcem podlać sherry. Podawać z ziemniakami lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.09.2012 00:35
apetyczny filecik :)
anulka69 23.01.2012 09:39
niezłe
jeta72 21.08.2011 16:00
mniam mniam
marchewka 01.04.2011 23:49
apetyczne
Monika193
Monika193 10.03.2011 23:36
ciekawy przepis
Margo1 23.01.2011 20:00
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak