Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w pestkach dyni - zaserwowany z serem Brie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400-500 gram
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 4 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
pestki dyni 2 szklanki
olej do smażenia 2 łyzki
brie 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w pestkach dyni - zaserwowany z serem Brie

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka kroimy na plastry o grubości około 1 cm.
Krok 1 - Filet z indyka w pestkach dyni - zaserwowany z serem Brie foto
2
Każdy kawałek delikatnie rozklepujemy i obsypujemy przyprawą do kurczaka i przeciśniętym czosnkiem. Mięso odstawiamy na godzinę w zimne miejsce .
Krok 2 - Filet z indyka w pestkach dyni - zaserwowany z serem Brie foto
4
Po tym czasie przystępujemy do panierowania w kolejności mąka- jajko - pestki dyni.
Krok 3 - Filet z indyka w pestkach dyni - zaserwowany z serem Brie foto
5
Panierkę z pestek dyni mocno dociskamy i.....
Krok 4 - Filet z indyka w pestkach dyni - zaserwowany z serem Brie foto
6
umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem.
Krok 5 - Filet z indyka w pestkach dyni - zaserwowany z serem Brie foto
7
Smażymy z 2 stron . Serwujemy z pokrojonym w kostkę serkiem Brie. Smacznego :)
Krok 6 - Filet z indyka w pestkach dyni - zaserwowany z serem Brie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 27.01.2015 11:35
Bardzo smacznie!
Seba 27.01.2015 09:01
super mięsko
olkaaa 27.01.2015 07:38
Brzmi smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak