Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w marynacie jogurtowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 mały
przyprawa gyros 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
filet z indyka 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w marynacie jogurtowej

Mięso oczyszczamy, osuszamy i kroimy w grube plastry. Lekko rozbijamy.
Jogurt przelewamy do miseczki, dodajemy przyprawę i sok z cytryny, mieszamy. Mięso dokładnie obtaczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnie smażymy bez tluszczu z obu stron.
Podajemy na ciepło lub pokrojone w cienkie plasterki na zimno.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak