Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w cieście z pieczarkami, papryką i szalotą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 150 g
jaja 2 szt
pieczarki 2 szt
szalotka 2 szt
papryka czerwona 1 kawałek
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 3 szczypty
kozieradka 3 szczypty
Sól ziołowa jodowana Prymat 3 szczypty
kolendra mielona 3 szczypty
Papryka ostra mielona Prymat 3s szczypty
olej do smażenia 1;2 szkl.
mąka pszenna 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w cieście z pieczarkami, papryką i szalotą

Mięso kroimy w małą kosteczkę tak ok 1cm.
Pieczarki szatkujemy razem z szalotką i papryką.
Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy do nich przyprawy, mąkę, mięso i warzywa, mieszamy, aż całość się połączy, na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, lekko mieszamy i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Podajemy z surówką i puree ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.04.2015 17:28
doskonała sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak