Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 250 g
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
mąka 2-3 łyżki
majonez tradycyjny 3 łyzki
jaja 2 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/4 łyżeczki
ser żółty 40 g
pomidor 1 szt
olej do smażenia 100 ml
sos pomidorowy 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w cieście

Fileta z indyka umyć i osuszyć ,podzielić na porcje .
W miseczce wymieszać jaja z przyprawami ,dodać mąkę ,majonez i wymieszać . Powinno mieć konsystencje ciast lanego .
Maczać w cieście każdy kawałek z obu stron i smażyć na tłuszczu , odwrócić i posypać serem lub położyć plasterek i plasterek pomidora . Przykryć i smażyć aż się stopi ser . Można dodatkowo polać sosem pomidorowym .Podawać z ziemniakami i dowolną surówką .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak