Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka smażony bez tłuszczu

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka ok 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 1-2 ząbki
pieprz

Porada

Mięso możemy po usmażeniu posolić solą morską.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka smażony bez tłuszczu

Fileta myjemy, kroimy na porcje i dokładnie osuszamy.
Następnie nacieramy przyprawami (nie solimy).
Patelnię do smażenia bez tłuszczu rozgrzewamy. Kładziemy przyprawione mięso,.
Smażymy ok 1 min z jednej strony, następnie odwracamy i znowu smazymy (smażenie zamyka pory mięsa).
Wrzucamy czosnek przekrojony na pół, przykrywamy i smażymy do momentu aż mięso będzie upieczone.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 12.06.2014 22:14
lubię takie dania
Janina 12.06.2014 16:35
Wspaniałe zdrowe mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak