Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka sauté

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

olej rzepakowy 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
czosnek 1 ząbek
miód płynny 1 łyżka
musztarda 1 mała łyżeczka

Lista składników

filet z indyka 1 plaster na osobę

Porada

Dodatkowy tłuszcz do smażenia jest zbędny. Mięso jest kruche i soczyste dzięki marynowaniu

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka sauté

do zamykanego pojemnika wlać olej,miód,musztardę i dodać zmiażdżony czosnek,całość dobrze wymieszać.Mięso umyć pokroić w plastry i lekko rozbić pięścią, doprawić solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Mięso umieścić w marynacie i odstawić na noc do lodówki.
Mięso kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć po 2 minuty z każdej strony.Podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 27.10.2015 07:29
To danie dla mnie! Uwielbiam indyka i kaszę :-)
Agnieszka-87-25 26.10.2015 14:45
pyszności na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak