Filet z indyka pod cebulą i keczupem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    5 plastrów
  • cebula

    3 szt
  • keczup

    1 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na plastry. Oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wykładamy warstwę na fileta. Polewamy keczupem. Pieczemy ok 30 -40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podajemy z ziemniakami i ogórkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 02.03.2014 11:30
aby uzyskać nieco więcej pikanterii warto do keczupu dodać odrobinę chili :)
Ania84 02.03.2014 11:29
filet z indyka można zastąpić kurczakiem albo karkówką
Zdzisław 28.02.2014 11:32
dla mnie smaczne danie
jasiek 27.02.2014 21:42
pięknie podany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat