Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka pod cebulą i keczupem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 5 plastrów
cebula 3 szt
keczup 1 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka pod cebulą i keczupem

Filet z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na plastry. Oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wykładamy warstwę na fileta. Polewamy keczupem. Pieczemy ok 30 -40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podajemy z ziemniakami i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 02.03.2014 11:30
aby uzyskać nieco więcej pikanterii warto do keczupu dodać odrobinę chili :)
Ania84 02.03.2014 11:29
filet z indyka można zastąpić kurczakiem albo karkówką
Zdzisław 28.02.2014 11:32
dla mnie smaczne danie
jasiek 27.02.2014 21:42
pięknie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak