Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z granatem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
natka pietruszki 0,5 pęczka
rozmaryn do smaku
sól i pieprz do smaku
granat 1 sztuka
śmietana 150 ml
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z granatem

Kroki postępowania

1
Filet opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.
Oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Filet z granatem foto
2
Natkę posiekać i wymieszać ze śmietaną, dodać do mięsa.
Wlać sok z połowy granatu, dodać rozmaryn i wymieszać.
Krok 2 - Filet z granatem foto
3
Dodać pestki z drugiej połowy granatu i wymieszać. Smażyć, aż śmietana się zredukuje.
Krok 3 - Filet z granatem foto
4
Podawać na ciepło najlepiej z ryżem
Krok 4 - Filet z granatem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.01.2014 22:47
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sylwunia
sylwunia 22.01.2014 17:44
REWELACYJNY DUET.
Barbara777 09.01.2014 11:36
smaczne jedzenie
cooleczka 09.01.2014 10:47
świetny pomysł
EwelinkA_93 09.01.2014 10:44
ciekawy przepis :-)
Ania321 09.01.2014 10:30
pyszne danie :)
aniagdz 09.01.2014 09:02
bardzo ciekawa propozycja!:D
gosia47-47 09.01.2014 08:59
takiego czegoś nie jadłam :P
Renataj 09.01.2014 08:53
Ciekawe zestawienie.
Aga-25 09.01.2014 08:03
można spróbować
Agnieszka-87-25 09.01.2014 07:55
coś pysznego
marta1221 09.01.2014 07:34
fajne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak