Filet z granatem

Filet z granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • rozmaryn

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • granat

    1 sztuka
  • śmietana

    150 ml
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z granatem foto
Filet opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.
Oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na maśle.
Krok 2 - Filet z granatem foto
Natkę posiekać i wymieszać ze śmietaną, dodać do mięsa.
Wlać sok z połowy granatu, dodać rozmaryn i wymieszać.
Krok 3 - Filet z granatem foto
Dodać pestki z drugiej połowy granatu i wymieszać. Smażyć, aż śmietana się zredukuje.
Krok 4 - Filet z granatem foto
Podawać na ciepło najlepiej z ryżem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 23.01.2014 22:47
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sylwunia 22.01.2014 17:44
REWELACYJNY DUET.
Barbara777 09.01.2014 11:36
smaczne jedzenie
cooleczka 09.01.2014 10:47
świetny pomysł
EwelinkA_93 09.01.2014 10:44
ciekawy przepis :-)
Ania321 09.01.2014 10:30
pyszne danie :)
aniagdz 09.01.2014 09:02
bardzo ciekawa propozycja!:D
gosia47-47 09.01.2014 08:59
takiego czegoś nie jadłam :P
Renataj 09.01.2014 08:53
Ciekawe zestawienie.
Aga-25 09.01.2014 08:03
można spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat