Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Filet z gęsi z warzywami

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z gesi
2 sztuki
rosół warzywny
250 ml
piwo karmi
1/2 szklanki
masło
1 łyżka
marchew
5 sztuk
cebula
1 sztuka
pieczarki
25 dkg
olej
2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z gęsi z warzywami

Mięso natrzeć pieprzem, kucharkiem i tymiankiem. Odstawić na godzinę. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć filety na rumiano z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać rosołem, piec w temp. 200 stopni. W międzyczasie posiekać cebulę, pieczarki i marchewki, podsmażyć na oleju, podlać odrobiną wody i udusić. Doprawić. Podawać z upieczonym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.11.2011 10:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak