Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z gęsi z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z gesi 2 sztuki
rosół warzywny 250 ml
piwo karmi 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
marchew 5 sztuk
cebula 1 sztuka
pieczarki 25 dkg
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z gęsi z warzywami

Mięso natrzeć pieprzem, kucharkiem i tymiankiem. Odstawić na godzinę. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć filety na rumiano z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać rosołem, piec w temp. 200 stopni. W międzyczasie posiekać cebulę, pieczarki i marchewki, podsmażyć na oleju, podlać odrobiną wody i udusić. Doprawić. Podawać z upieczonym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.11.2011 10:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak