Filet z gęsi z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z gesi

    2 sztuki
  • rosół warzywny

    250 ml
  • piwo karmi

    1/2 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • marchew

    5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    25 dkg
  • olej

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć pieprzem, kucharkiem i tymiankiem. Odstawić na godzinę. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć filety na rumiano z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać rosołem, piec w temp. 200 stopni. W międzyczasie posiekać cebulę, pieczarki i marchewki, podsmażyć na oleju, podlać odrobiną wody i udusić. Doprawić. Podawać z upieczonym mięsem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 28.11.2011 10:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat