Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z dorsza w panierce z otrębów i pestek dynii

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza duży
pestki dyni 30 g
otręby owsiane 30 g
otręby gryczane 30 g
mąka 3 łyżeczki
jajko
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z dorsza w panierce z otrębów i pestek dynii

Otręby i pestki dyni mieszamy razem. Filet (mój dało się podzielić na 5 porcji) osuszamy, przyprawiamy. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i otrębach. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak