Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
cytryna 1/3
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z dorsza

Kroki postępowania

1
Filet przyprawiamy vegetą i pieprzem. Jajka rozbijamy i roztrzemujemy.
Krok 1 - Filet z dorsza foto
2
Filet panierujemy maczając najpierw w mące, następnie w jajku, na koniec w bułce tartej. Odstawiamy na talerz.
Krok 2 - Filet z dorsza foto
3
Podgrzewamy patelnię, wlewamy olej, smażymy filet z dwóch stron. Można podawać z ziemniakami i kapusta kiszoną.
Krok 3 - Filet z dorsza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 17.04.2013 11:28
pyszne danie
Konczi 05.04.2013 19:44
rybki zawsze smaczne
Olga_SK 05.04.2013 18:51
idealny piątkowy obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak