Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z bazylią w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
śmietana 30% 200 ml
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: filet z bazylią w śmietanie

Filet z kurczaka pokrojony w paski smażymy na oleju, pozostały olej odlewamy po usmażeniu mięsa. Mięso przyprawiamy do smaku. Dodajemy śmietanę, czosnek granulowany oraz otartą bazylię . Dusimy mięso kilka minut. Cały sos doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 25.02.2013 10:04
filet w śmietanowej osłonie brzmi fantastycznie;)
Krakowianka 05.12.2012 13:13
ciekawe
kamyk 05.12.2012 13:04
wygląda fajnie
Patrycja25 05.12.2012 11:51
pycha
eMMe 05.12.2012 11:50
super
GOSIA18 05.12.2012 11:48
pomysłowe
miki47 05.12.2012 11:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak