Filet z bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta rozcinamy tworząc kieszonkę (tak na płasko zaczynając od grubszej części ) do kieszonki wkładamy liście bazylii sporo , nacieramy solą i ziołami i lekko podsmażamy na oliwie , następnie przykrywamy, zmoczonym kawałkiem papieru do pieczenia i dusimy ok 10 min , mięso dzięki temu jest soczyste ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 07.02.2013 18:36
pyszne mięsko
Agnieszka83 08.11.2012 10:47
smaczny przepis ;)
Anna133 08.11.2012 10:46
w ogóle to marzy mi się taka ściana z ziołami w domu , ma ktos ?
agam26 28.07.2012 14:12
wygląda pysznie
Anna133 16.07.2012 18:46
Ja też mam świeżą w ogrodzie i wyszło pysznie , widziałam to w tv w jakimś kulinarnym programie :)
Rafał10 16.07.2012 09:42
fajny pomysł !! Mam świeżą bazylię i muszę zrobić !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat