Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w ziołach i chrupiącej panierce

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g
tymianek do smaku
szałwia do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
jajko 2 szt
mąka 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w ziołach i chrupiącej panierce

Fileta pokroiłam w cienkie paski by szybko się piekły .
Z ziół robimy mieszankę i nacieramy nią mięso.Zostawiamy na kilka godzin.
Nastepnie każdy panierujemy w jajku i mące po 2 -3 razy by panierka była gruba i tak smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 13.02.2013 21:42
Uwielbiam tymianek w potrawach... A tak przyrządzony filet z indyka musi ciekawie smakować :)
Anna133 10.02.2013 18:49
zazwyczaj wystarczy piec po 2 min z każdej strony
gosia56 10.02.2013 13:58
super
Anna133 10.02.2013 13:24
Wykorzystuję takie mięsko do tortilli lub jako nadzienie do zdrowych hamburgerów
manaika 10.02.2013 12:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak