Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w prawdziwkach Zewy

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

filet z kurczaka 4 s
cebula 1 szt
prawdziwki 250 g blanszowane

Dodatkowo

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczytpa
mąka 2 łyżka
koperek 2 łyżka
masło 3 łyżka
rosół 2 szk

Porada

Prawdziwki są blanszowane ale mogą być świeże, użyłam samych młodych kapeluszy.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w prawdziwkach Zewy


Filety umyć i osuszyć.
Na talerz wsypać mąkę, dodać sól i pieprz i wymieszać.
Każdy filet obtoczyć w tej mące i odłożyć na kilka minut.
W szerokim rondlu roztopić masło, ułożyć filety i podsmażyć z obu stron.
Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć i dodać prawdziwki oraz koperek.
Następnie wlać rosół, dodać przyprawy i wszystko dusić około 15 minut.
Gotowe filety w borowikach podawać np. z surówką z kapusty i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 02.02.2015 21:27
Pyszny obiad.
Ania321 02.02.2015 17:35
przepyszne danie :)
Bernadeta1 02.02.2015 13:51
Jak tu smacznie ! !
dollce 02.02.2015 12:13
Chętnie spróbuję :)
cooked 02.02.2015 11:54
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak