Filet w prawdziwkach Zewy

Filet w prawdziwkach Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • filet z kurczaka

    4 s
  • cebula

    1 szt
  • prawdziwki

    250 g blanszowane

Dodatkowo

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3 szczytpa
  • mąka

    2 łyżka
  • koperek

    2 łyżka
  • masło

    3 łyżka
  • rosół

    2 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Filety umyć i osuszyć.
Na talerz wsypać mąkę, dodać sól i pieprz i wymieszać.
Każdy filet obtoczyć w tej mące i odłożyć na kilka minut.
W szerokim rondlu roztopić masło, ułożyć filety i podsmażyć z obu stron.
Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć i dodać prawdziwki oraz koperek.
Następnie wlać rosół, dodać przyprawy i wszystko dusić około 15 minut.
Gotowe filety w borowikach podawać np. z surówką z kapusty i ziemniakami.
ZEWA
Prawdziwki są blanszowane ale mogą być świeże, użyłam samych młodych kapeluszy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hrabina w kuchni 02.02.2015 21:27
Pyszny obiad.
Ania321 02.02.2015 17:35
przepyszne danie :)
Bernadeta1 02.02.2015 13:51
Jak tu smacznie ! !
dollce 02.02.2015 12:13
Chętnie spróbuję :)
cooked 02.02.2015 11:54
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat