Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w papryce na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w papryce na ostro

Fileta kroimy na dwie piersi. Dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Następnie oprószamy wszystkimi przyprawami z obu stron. Dajemy do lodówki na dwie godziny.

Po tym czasie wyciągamy przygotowane mięsko. Patelnię rozgrzewamy razem z dodatkiem oleju.

Dajemy zamarynowanego fileta i smażymy z obu stron na wolnym ogniu.

Przygotowane mięso możemy podawać z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.04.2017 09:31
moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak