Filet w kopercie

Filet w kopercie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • ciasto francuskie

    1 op
  • pieczarki

    300 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet w kopercie foto
Pieczarki obrać pokroić i usmażyć na oleju lub maśle. Doprawić do smaku
Krok 2 - Filet w kopercie foto
Filety umyć , natrzeć solą pieprzem i rozgniecionym czosnkiem zostawić na ok 20 minut.
Krok 3 - Filet w kopercie foto
Ciasto podzielić na części i na każdą położyć filet na filet pieczarki
Krok 4 - Filet w kopercie foto
Ciasto zwinąć jak gołąbki i ponacinać wierzch.
Krok 5 - Filet w kopercie foto
Jajko rozbełtać i posmarować "gołąbki"
Krok 6 - Filet w kopercie foto
Piec 30 minut w temp 160 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 17.11.2015 17:35
Smaczny filet :)
Kasnaj 17.11.2015 17:04
Super przepis
Joannasz3190 17.11.2015 15:06
Pyszności :)
Anna169Hosz 17.11.2015 14:25
Ciekawy pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat