Filet w jajku

Filet w jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 pojedyńczy
  • jajko

    2 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet w jajku foto
Filet dokładnie płuczemy i osuszamy. Nacinamy w środku, tak aby powstał większy i cieńszy płat. Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem.
Krok 2 - Filet w jajku foto
Jajka wybijamy na talerz i rozmącamy. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym. Przygotowany filet zanurzamy dokładnie w jajku.
Krok 3 - Filet w jajku foto
Kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy z obu stron. Następnie znów zanurzamy filet w jajku i znów kładziemy na tłuszcz. Tak postępujemy do momentu aż wykorzystamy wszystkie jajka.
Krok 4 - Filet w jajku foto
Gotowy, usmażony filet układamy na talerzu. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 02.02.2014 21:28
Pyszne jest takie mięsko.
alaaa 04.12.2013 20:07
takie fileciki to ja lubię
IwonaKa 20.08.2013 11:17
pycha mięsko,robię czasem podobnie
Seba 07.08.2013 10:40
Pyszne mięsko na obiadek
Pusia 09.03.2013 16:37
apetyczna potrawa
RenataZ-et 28.02.2013 20:16
Super pomysł na smaczne, proste danie
olkaaa 25.02.2013 08:31
bardzo lubię
kate.500 22.02.2013 15:51
pyszne miesko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat