Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w jajku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 pojedyńczy
jajko 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w jajku

Kroki postępowania

1
Filet dokładnie płuczemy i osuszamy. Nacinamy w środku, tak aby powstał większy i cieńszy płat. Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem.
Krok 1 - Filet w jajku foto
2
Jajka wybijamy na talerz i rozmącamy. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym. Przygotowany filet zanurzamy dokładnie w jajku.
Krok 2 - Filet w jajku foto
3
Kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy z obu stron. Następnie znów zanurzamy filet w jajku i znów kładziemy na tłuszcz. Tak postępujemy do momentu aż wykorzystamy wszystkie jajka.
Krok 3 - Filet w jajku foto
4
Gotowy, usmażony filet układamy na talerzu. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Filet w jajku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.02.2014 21:28
Pyszne jest takie mięsko.
alaaa 04.12.2013 20:07
takie fileciki to ja lubię
IwonaKa 20.08.2013 11:17
pycha mięsko,robię czasem podobnie
Seba 07.08.2013 10:40
Pyszne mięsko na obiadek
Pusia 09.03.2013 16:37
apetyczna potrawa
RenataZ-et 28.02.2013 20:16
Super pomysł na smaczne, proste danie
olkaaa 25.02.2013 08:31
bardzo lubię
kate.500 22.02.2013 15:51
pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak