Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet w delikatnej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 3 łyżkli
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: filet w delikatnej panierce

Kroki postępowania

1
Ryby rozmrażamy, osączamy i kroimy na mniejsze kawalki.
śmietanę, przyprawy i jajka roztrzepujemy w talerzu.
Krok 1 - filet w delikatnej panierce foto
2
kolejno obtaczamy ryby w jajku i w bułce tartej.
Krok 2 - filet w delikatnej panierce foto
3
rozgrzewamy olej na patelni i wkładamy przygotowane ryby.
smażymy z obu stron na rumiano.
Krok 3 - filet w delikatnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 29.11.2013 17:29
proste danie i bardzo smaczne
smerfna_chatka 29.11.2013 14:54
bardzo pomysłowe:)
Marta11 29.11.2013 14:44
tez ta robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak