Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet rybny ze słonecznikiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 sztuki
jajko 2 sztuki
słonecznik łuskany 10-12 łyżek
olej do smażenia do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 8-9 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Filet rybny ze słonecznikiem

Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na pół. Panierujemy je w jajku i bułce oraz oprószamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia posypujemy naszą rybkę czosnkiem oraz prażonym słonecznikiem. ( słonecznik wsypujemy na patelnię i prażymy ok 30-60 s). Ściągamy patelnię i lekko dusimy pod przykryciem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.03.2013 10:22
fajny przepis
Angelika10 20.12.2012 00:12
super
RenataZ-et 27.08.2012 21:28
pycha
rzenia15 14.04.2011 20:13
musi być smaczna taka rybka
Edyta38 01.03.2011 16:29
smaczne
Ela20 15.02.2011 09:38
Z pewnością pysznie smakuje :)
IlonaAlbertos 07.12.2010 16:18
Ciekawy pomysł na smaczną potrawę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak