Filet rybny dla smakoszy

Filet rybny dla smakoszy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet rybny

    1 kg
  • pieczarki

    125 gram
  • masło

    1 łyżka
  • wino białe

    1/8 litra
  • mleko

    1/8 litra
  • cebula

    1 szt
  • koperek

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą rybę pokroić na porcje.Cebulę pokroić w cienkie plasterki,koperek posiekac.Pieczarki umyć i pokroić w plastry.Płaski rondel wysmarować masłem,wyłożyc cebulą.Na cebulę kłaść filety rybne,posypac koperkiem i przykryć pieczarkami.Skropić sokiem cytrynowym,posypać solą i pieprzem.Zostawić na 10 min.Zalać winem i mlekiem.Dusić pod przykryciem około 20 min.Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 24.12.2013 11:15
bardzo smaczny
Ada-Gaba 15.05.2013 06:47
to musi być smaczne
Iwusia 16.04.2013 23:20
robiłam - smaczne !
Beata23 30.12.2012 10:04
pycha
IrenaM 18.06.2012 22:41
a szukałam pomysłu na szczupaka, a tu takie pyszności
Urszula5 19.05.2012 22:11
nie lubię jeść ryb ale taka ryba musi być pyszna
Dorota59 29.04.2012 17:28
wyśmienite danie
hastalavista 21.02.2012 22:14
fajne danie
Wafelek2601 25.01.2012 23:57
ekstra
mirosława4 12.01.2012 14:02
extra!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat