Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet rybny dla smakoszy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 1 kg
pieczarki 125 gram
masło 1 łyżka
wino białe 1/8 litra
mleko 1/8 litra
cebula 1 szt
koperek do smaku
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet rybny dla smakoszy

Umytą rybę pokroić na porcje.Cebulę pokroić w cienkie plasterki,koperek posiekac.Pieczarki umyć i pokroić w plastry.Płaski rondel wysmarować masłem,wyłożyc cebulą.Na cebulę kłaść filety rybne,posypac koperkiem i przykryć pieczarkami.Skropić sokiem cytrynowym,posypać solą i pieprzem.Zostawić na 10 min.Zalać winem i mlekiem.Dusić pod przykryciem około 20 min.Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.12.2013 11:15
bardzo smaczny
Ada-Gaba 15.05.2013 06:47
to musi być smaczne
Iwusia 16.04.2013 23:20
robiłam - smaczne !
Beata23 30.12.2012 10:04
pycha
IrenaM 18.06.2012 22:41
a szukałam pomysłu na szczupaka, a tu takie pyszności
Urszula5 19.05.2012 22:11
nie lubię jeść ryb ale taka ryba musi być pyszna
Dorota59 29.04.2012 17:28
wyśmienite danie
hastalavista 21.02.2012 22:14
fajne danie
Wafelek2601 25.01.2012 23:57
ekstra
mirosława4 12.01.2012 14:02
extra!
RenataZ-et 10.01.2012 17:59
rewelacja!
cooleczka 09.01.2012 21:39
brzmi pysznie
cooleczka 09.01.2012 21:39
brzmi pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak