Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt korzeń
koncentrat pomidorowy 1 łyzeczka
sól i pieprz do smaku
mąka 0,5 łyżeczki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
wino białe wytrawne 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pod pierzynką

Filety lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmażyć.

Warzywa obrać i zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle, a następnie dusić do miękkości podlewają niewielką ilością wina.

Następnie dodać masło, oraz mąkę i wymieszać. Dodać koncentrat, wymieszać, doprawić do smaku.

Warzywa wyłożyć na filet.

Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 04.07.2016 11:24
fajna rybka pod pierzynką
jagoda5913 04.07.2016 11:15
dobra rybka
Motorek 04.07.2016 10:16
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak