Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pod cebulową pierzynką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
cebula czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki do dekoracji
ketchup 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (świeżo mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pod cebulową pierzynką

Kroki postępowania

1
Filet dzielimy na 2 części. Delikatnie rozbijamy i oprószamy przyprawami.
Krok 1 - Filet pod cebulową pierzynką foto
2
Tak przygotowany smażymy z obu stron do miękkości.
Krok 2 - Filet pod cebulową pierzynką foto
3
Między czasie przygotowujemy cebulową pierzynkę.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3 - Filet pod cebulową pierzynką foto
4
Tak przygotowana sparzamy, przelewając ją gorąca wodą. Do gotowej dodajemy musztardę oraz ketchup. Dokładnie mieszamy i doprawiamy.
Na usmażone filety wykładamy cebulową masę. Dekorujemy i podajemy.
Krok 4 - Filet pod cebulową pierzynką foto
5
Staram się urozmaicać obiady domownikom. Lubię wymyślać nowe dania, jednocześnie takie by wszystkim smakowały i były szybkie i proste w przygotowaniu. Tym razem połączyłam filet z cebulą:).Wyszły pyszne - zwłaszcza dla zwolenników tradycyjnych smaków.
Tak przygotowane mięso podaje w towarzystwie kasz, ryżu lub ziemniaków.
Krok 5 - Filet pod cebulową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.01.2014 22:32
Dobre jedzenie.
Kuchenka 24.11.2013 09:16
super danie
brioszka 19.11.2013 15:59
oo super! :)
idealme 19.11.2013 14:01
musi być pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak