Filet pod cebulową pierzynką

Filet pod cebulową pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • musztarda

    1 łyżka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku
  • olej do smażenia

  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • ketchup

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (świeżo mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet pod cebulową pierzynką foto
Filet dzielimy na 2 części. Delikatnie rozbijamy i oprószamy przyprawami.
Krok 2 - Filet pod cebulową pierzynką foto
Tak przygotowany smażymy z obu stron do miękkości.
Krok 3 - Filet pod cebulową pierzynką foto
Między czasie przygotowujemy cebulową pierzynkę.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 4 - Filet pod cebulową pierzynką foto
Tak przygotowana sparzamy, przelewając ją gorąca wodą. Do gotowej dodajemy musztardę oraz ketchup. Dokładnie mieszamy i doprawiamy.
Na usmażone filety wykładamy cebulową masę. Dekorujemy i podajemy.
Krok 5 - Filet pod cebulową pierzynką foto
Staram się urozmaicać obiady domownikom. Lubię wymyślać nowe dania, jednocześnie takie by wszystkim smakowały i były szybkie i proste w przygotowaniu. Tym razem połączyłam filet z cebulą:).Wyszły pyszne - zwłaszcza dla zwolenników tradycyjnych smaków.
Tak przygotowane mięso podaje w towarzystwie kasz, ryżu lub ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 25.01.2014 22:32
Dobre jedzenie.
Kuchenka 24.11.2013 09:16
super danie
brioszka 19.11.2013 15:59
oo super! :)
idealme 19.11.2013 14:01
musi być pyszny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat