Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet panierowany otrębami i bułką tartą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyńcze filety z kurczaka 3
sól do smaku
Panierka:
otrąb pszennych prażonych 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
pieprz do smaku
DODATKOWO:
jajko
olej do smażenia
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Filet panierowany otrębami i bułką tartą

Kroki postępowania

1
Filety umyć, osuszyć i dowolnie pokroić a potem posolić.
Krok 1 - Filet panierowany otrębami i bułką tartą foto
2
Bułkę tartą wymieszać z otrębami i pieprzem.
Krok 2 - Filet panierowany otrębami i bułką tartą foto
3
Jajka rozbełtać z odrobiną soli a mąkę wysypać na talerz.
Krok 3 - Filet panierowany otrębami i bułką tartą foto
4
Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w panierce.
Krok 4 - Filet panierowany otrębami i bułką tartą foto
5
Smażyć na złoty kolor z obu stron i podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 5 - Filet panierowany otrębami i bułką tartą foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Filet panierowany otrębami i bułką tartą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 22.07.2013 20:05
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak