Filet nadziewany twarogiem

Filet nadziewany twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • majonez

    4 łyżeczki
  • jajko

  • czosnek ząbki

    8
  • bułka tarta

  • olej

  • sól

  • pieprz

  • twaróg

    4 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet nadziewany twarogiem foto
Pierś z kurczaka dzielimy na 4 szerokie filety i rozbijamy je tłuczkiem, aby były cienkie. Połowę każdego z filetu smarujemy majonezem (ok. 1 łyżeczka na 1 filet),
Krok 2 - Filet nadziewany twarogiem foto
następnie nakładamy 1 plaską łyżkę na każdy kawałek mięsa. całość posypujemy solą oraz pieprzem i składamy na pół - mięso należy spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Filet nadziewany twarogiem foto
Obrany czosnek kroimy w drobna kostkę i układamy po 1 stronie złożonych już kotletów, które nastepnie panierujemy w jajku oraz bułce tartej.
Krok 4 - Filet nadziewany twarogiem foto
Smazymy na rumiano po obu stronach i podajemy na obiad.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

01.08.2012 07:56
super;)

monisia1977

25.07.2012 15:06
dobre

Kuchareczka2

04.06.2012 17:33
takiej wersji nie jadłam , zapowiada się przepysznie

BernadettaP

09.04.2012 21:31
Takich jeszcze nie jadłam, ale wyglądają przepysznie !

Mysiunia

04.04.2012 16:08
był to mój autorski pomysł :) żółtego sera nie było, a miałam ochotę na jakieś zawijane fileciki, więc wypróbowałam z twarogiem :) i szczerze muszę przyznać że smakowały mi lepiej jak z serem żółtym:)

sylwia / sytofala

03.04.2012 15:24
takiego połączenia nigdy nie spotkałam , intrygujące :)

suzana

03.04.2012 14:30
super, wypróbuję

Anna146

03.04.2012 12:37
oryginalne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat