Filet nadziewany morelą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Morela

    40 sztuk
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczka
  • filet z kurczaka

    4 sztuk
  • Imbir mielony Prymat

    1 szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kurczaka rozcinamy serduszka i rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron imbirem, papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Suszone morele na chwilę zalewamy wrzątkiem.

Na fileta kładziemy po 8-10 moreli, następnie zawijamy w roladki.

Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).

Piec w 180 stopniach ok 20 - 25 minut
5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).

Podałam z ryżem brązowym i rukolą posypaną żurawiną

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 14.01.2013 17:00
ładny zestaw -lubię z ryżem, a jeszcze trochę żurawiny - pyszne :)
Silver Teaspoon 14.01.2013 16:11
pysznie
eliza135 14.01.2013 16:08
fajny przepis
Anna133 14.01.2013 15:39
uwielbiam takie pysznosci :)
Anna133 14.01.2013 15:39
uwielbiam takie pysznosci :)
ONY_za_kare 14.01.2013 15:21
pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat