Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILET NADZIANY SZPINAKIEM I SEREM GOUDA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 4 garście
czosnek 1 ząbek
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
filet z kurczaka 2 sztuki
oliwa 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
ser gouda 2-4 (lekki)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FILET NADZIANY SZPINAKIEM I SEREM GOUDA

Kurczaka rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut, doprawiamy do smaku.
Na fileta kładziemy po 1-2 plasterki sera, na ser wykładamy szpinak, następnie kurczaka zawijamy w roladki.
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Pieczemy w 180 stopniach ok 20 - 25 minut
5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).

Podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką ze szpinakiem i papryką

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 25.12.2013 23:43
Bardzo fajnie nadziany
Hanna5 25.01.2013 14:32
smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak