Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet nadziany podgrzybkami

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pojedyńcze filety z kurczaka 2
ugotowanych podgrzybków 150 g
kilka galazek natki pietruszki
kilka gałązek koperku
masła 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 2
mleko 2 łyżki
składnik niedostępny

Przepis i sposób przygotowania na: Filet nadziany podgrzybkami

Kroki postępowania

1
Na patelnię wrzucić masło i roztopić potem wrzucić grzyby i smażyć chwilę. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do grzybów i smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie dodać posiekaną natkę i koperek, dodać bułkę aby zabrała soki z patelni i doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Nadzienie przełożyć do miseczki i przestudzić.
Krok 1 - Filet nadziany podgrzybkami foto
2
Filety umyć, osuszyć, zrobić nożem nacięcie tworząc w filecie kieszeń i oprószyć solą. W każdy filet włożyć porcje nadzienia.
Krok 2 - Filet nadziany podgrzybkami foto
3
Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Filety panierować w bułce tartej, potem w rozmąconym z mlekiem jajku i ponownie w bułce. Filety smażyć na nie za dużym ogniu
Krok 3 - Filet nadziany podgrzybkami foto
4
po kilka minut z obu stron.
Krok 4 - Filet nadziany podgrzybkami foto
5
Smacznego
Krok 5 - Filet nadziany podgrzybkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.01.2014 21:52
mmm zjadłabym uwielbiam takie fileciki!
Ania84 22.01.2014 15:58
super wygląda ten filecik, przeważnie robię z pieczarkami ale maślaczki mia odmiana :)
Monika58 22.01.2014 15:51
pysznie wygląda - taki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak