Filet nadziany podgrzybkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyńcze filety z kurczaka

    2
  • ugotowanych podgrzybków

    150 g
  • kilka galazek natki pietruszki

  • kilka gałązek koperku

  • masła

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • jajko

    2
  • mleko

    2 łyżki
  • składnik niedostępny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet nadziany podgrzybkami foto
Na patelnię wrzucić masło i roztopić potem wrzucić grzyby i smażyć chwilę. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do grzybów i smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie dodać posiekaną natkę i koperek, dodać bułkę aby zabrała soki z patelni i doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Nadzienie przełożyć do miseczki i przestudzić.
Krok 2 - Filet nadziany podgrzybkami foto
Filety umyć, osuszyć, zrobić nożem nacięcie tworząc w filecie kieszeń i oprószyć solą. W każdy filet włożyć porcje nadzienia.
Krok 3 - Filet nadziany podgrzybkami foto
Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Filety panierować w bułce tartej, potem w rozmąconym z mlekiem jajku i ponownie w bułce. Filety smażyć na nie za dużym ogniu
Krok 4 - Filet nadziany podgrzybkami foto
po kilka minut z obu stron.
Krok 5 - Filet nadziany podgrzybkami foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 22.01.2014 21:52
mmm zjadłabym uwielbiam takie fileciki!
Ania84 22.01.2014 15:58
super wygląda ten filecik, przeważnie robię z pieczarkami ale maślaczki mia odmiana :)
Monika58 22.01.2014 15:51
pysznie wygląda - taki lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat