Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet nadziany pieczarkami.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt,
pieczarki 250 g,
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka 1 łyżka
jajko 1 szt,
sól do smaku
olej do smażenia
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet nadziany pieczarkami.

Filet z kurczaka oczyściłam z błonek, opłukałam pod bieżącą wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym.

Filet porozcinałam i lekko rozbiłam tłuczkiem i natarłam solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wstawiłam do lodówki na 20 minut.

Pieczarki obrałam ze skóry opłukałam pokroiłam na plastry, smażyłam na gorącym oleju z dodatkiem masła do miękkości dodając obraną, pokrojoną cebule. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, dodałam bułkę tartą wymieszałam.

Po usmażeniu wystudziłam.

Farsz nałożyłam na filet ciasno zwinęłam, spięłam szpilką do rolad obtoczyłam w rozbełtanym jajku oraz tartej bułce wymieszanej z mąką.

Smażyłam na dobrze rozgrzanym oleju z obydwu stron po 15 min na złoty kolor. Podałam z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.03.2017 00:15
Dobre mięso.
Bożena Matuszczyk 11.03.2017 22:19
Dziękuje serdecznie.;)
Bernadeta1 11.03.2017 18:04
smaczne mięsko do obiadu
AZgotuj 11.03.2017 13:51
ślinka cieknie- pysznie!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak