Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet nadziany kapustą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 40 dkg
kapusta kiszona 25 dkg
boczek wędzony 10 dkg
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet nadziany kapustą

Kroki postępowania

1
Filet myjemy, rozcinamy na jak największy płat. Rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem
Krok 1 - Filet nadziany kapustą foto
2
Kapustę zalewamy wodą i gotujemy ok 15 minut. Odcedzamy i kroimy na drobno.
Krok 2 - Filet nadziany kapustą foto
3
Kapustę układamy na filecie i zawijamy w roladę.
Krok 3 - Filet nadziany kapustą foto
4
Plasterkami boczku owijamy naszą roladę i układamy w naczyniu żaroodpornym
Krok 4 - Filet nadziany kapustą foto
5
Pieczemy w piekarniku ok 30 minut w temp 180 stopni. Smacznego
Krok 5 - Filet nadziany kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.10.2014 23:28
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak