Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet kurczaka z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
pieczareki całe 4 szt.
wino białe 0,5 szklanki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
boczek 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Filet kurczaka z boczkiem

Filety przekrój na pół, nafaszeruj pieczarką. Jedna pieczarka na każdy filet. Przypraw do smaku, wg uznania. Następnie każdą pierś owiń plasterkiem boczku. Filety duś na patelni podlewając winem, aż mięso będzie miękkie, następnie na oliwie podsmaż na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 03.03.2011 20:42
świetne
stokrotka 03.03.2011 20:41
świetne
Ewa99 02.02.2011 08:28
aż ślinka leci!
ewa19a 26.01.2011 22:03
pyszne
pawel6 04.01.2011 11:28
Wygląda ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak