Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet grillowany z ziołami padany z warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt korzeń
seler korzeniowy 1.3 szt
cebula biała 1 szt duża
oliwa 4 łyżki/ połowa na patelnię grillo
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
miód prawdziwy 1 łyżeczka do warzyw
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra mielona 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet grillowany z ziołami padany z warzywami

Mięso, przekroić w poprzek by były cienkie plastry, każdy doprawić, z obu stron.
Patelnię grillową posmarować oliwą i grillować na niej mięso po 5-6 min z każdej strony.

Warzywa obieramy, kroimy w zapałkę, dusimy na oliwie, z dodatkiem miodu i przypraw, powoli ok. 15 min tak by były lekko a'ldente, niczym nie podlewamy, całość powinna się lekko z karmelizować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 02.01.2016 12:03
piękne danie
Grazyna0211 01.01.2016 16:10
apetyczne danie
natalia.doradca 01.01.2016 15:59
Prezentuje się bardzo smacznie :-)
fotoviderek 01.01.2016 15:56
Ślicznie się prezentuje :)
ilka01 01.01.2016 15:41
ładnie podane
Jadwiga/Jaga85 01.01.2016 15:18
fajne mięsko!
mirosława4 01.01.2016 15:13
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak