Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet faszerowany suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójna
suszone pomidory 1 słoiczek
żurawina suszona 1-2 garście
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
boczek wędzony 3 plastry

Porada

Podajemy do obiadu lub jako wędlina na kanapkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet faszerowany suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Podwójną pierś z kurczaka myjemy i rozdzielamy na pół. Każdą pierś delikatnie naciąć w środku robiąc kieszonkę. Nafaszerować suszonymi pomidorami.
Krok 1 - Filet faszerowany suszonymi pomidorami  foto
2
Włożyć do miski, posypać solą ziołową i zalać olejem z suszonych pomidorów. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 2 - Filet faszerowany suszonymi pomidorami  foto
3
W garnku (brytfanna) na dnie kładziemy plasterki boczku. Kładziemy filety i posypujemy żurawiną. Przykrywamy pokrywką i dusimy pod przykryciem ok. 30minut.
Krok 3 - Filet faszerowany suszonymi pomidorami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.01.2015 09:54
pyszne mięsko;)
IKrakowianka 21.01.2015 23:02
smaczna potrawa
irenka 21.01.2015 19:51
pyszne mięsko
AgaS10 21.01.2015 19:42
ciekawy pomysł:)
Futka 21.01.2015 19:40
Bardzo smakowita propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak