Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet drobiowy z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
grzyby leśne 330 gr
cebula 1 szt
śmietana 30% 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 szczypta
ser gouda 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet drobiowy z grzybami

Składniki
2 pojedyńcze filety z kurczaka
330 gram mrożonych grzybów lesnych lub pieczarek
1 cebula
3 łodyżki koperku
1 łyżka śmietanki słodkiej
1 łyżka posiekanego koperku
Sól i pieprz do smaku
Po szczypcie cukru i Przyprawy uniwersalnej
4 łyżki sera żółtego startego. U mnie Gouda


Każdy filet przekroić wzdłuż na 2 części. Skropić delikatnie olejem, oprószyć solą i pieprzem, złożyć je piętrowo przekładając koperkiem, przykryć i odstawić na min. 30 minut.
W tym czasie zeszklić posiekaną cebulę z grzybami leśnymi, dodając szczyptę cukru i Jarzynki, podsmażyć do odparowania. Pod koniec dodać posiekany koperek i 1 łyżkę śmietanki, chwilę poddusić i odstawić.
Zamarynowane filety obsmażyć na rozgrzanym oleju, osączyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Na każdy filet nałożyć porcję farszu grzybowego i sera. Zapiec około 10 minut do zrumienienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2014 01:01
Dobry obiad.
adelajda 27.02.2014 16:05
lubię takie połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak