Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet drobiowy w otrebowej panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
jogurt naturalny 2 łyżki
otręby pszenne 2 łyżki
otręby owsiane 4 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Filet drobiowy w otrebowej panierce

Mięso umyć,oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Doprawić wedle uznania i zalać jogurtem naturalnym.
Odstawić do lodówki na godzinę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Otręby wymieszać i panierować w nich mięso.
Układać na papierze do pieczenia.
Piec 30 minut.w czasie pieczenia można je obrócić na drugą stronę.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 16.01.2013 12:25
pycha
DOROTA/PATI197799 16.01.2013 10:53
chętnie wypróbuje tego rodzaju panierkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak